2010 m. kovo 15 d., pirmadienis

keliames i bbzn.lt

laikas keistis, keliames i http://bbzn.lt/.

2010 m. kovo 14 d., sekmadienis

rytinis kelias i darba

siandien ryte vaziavau i darba - viskas piktas ir kazkuom nepatenkintis, nors saulute sviete, bet aplinkui sniegynai. viena mergaite norejo tiesiai po ratais palysti, visi aplinkui erzino - pradedant zieminiu oru, tesiant aplinkiniais vairuotojais ir dar kai kuom. kantrybes siandien nerasta, galbut todel, kad vakar tik viena alaus isgeriau, kurio ir taip nereikejo, bet prie maisto buvo priderintas. nera kantrybes, todel norisi ramybes.

2010 m. kovo 13 d., šeštadienis

login.lt 2010

neapsisprendziu, ar verta eiti i login.lt 2010 - labai abejoju jo teikiama nauda, labiau esu linkes manyti, kad ten daugiausia bus "korablia brazdiat po kosmichieskim prostoram", t.y. bus tikraja to zodzio prasme marketinginis bullshit'as, opiumas masems. idomus apdovanojimu kandidatai, idomu juos paskaityti ir vertinti. gaila, kad sis renginys 4-adieni, o tai labai apsunkina mano apsisprendima sio renginio nenaudai, nes 4-adieni turiu buti paskaitose, o po ju tradicinis alaus ragavimas nuo mazesniu kiekiu iki visai nepadoriu.

2010 m. kovo 10 d., trečiadienis

tiksliausia zemes foto

nasa pateike tiksliausia zemes fotonuotrauka, nors tai jau atlikta pakankamai senai. grazu paziureti, kaip atrodo musu zeme dabar ir galime prognozuoti, kaip ji galetu atrodyti veliau. na, o turint paprastesne nei nasa technologija, galima gauti stai tokius gamtos ir zemes vaizdus, kurie ne ka prastesni savo turiniu ir emocijomis.

2010 m. kovo 9 d., antradienis

svetainiu islaikymo kastai

uz akiu uzkliuvo keletas straipsniu apie svetainiu islaikymo kastus ir ju konsolidacija, todel palyginsiu keleta "projektu" - dienrascio (blog'o) rasyma ir nedideles svetaines islaikyma, palaikyma, vystyma ir daug viso ko, susijusio su jomis.
blogo rasymas salyginai nera brangus malonumas - net domeno pirkti nereikia, nors uz 25lt/metus ji galima isigyti, tada hostinimas jau kainuos keleta desimciu litu per menesi, o gal ir maziau (galima ir pas save, bet tada reikia ups, hw, sw, elektros, palaikymo, rezerviniu kopiju darymo, interneto su statiniu ip ir t.t.). rasymas suryja tik laika, o idomesni pastebejimai (aka tyrimai) kainuoja daugiau - keliones (kuras, bilietai), renginiu lankymas, mokamos ir nemokamos konferencijos, domejimasis temos problematika internete, nuomoniu paieska. neissipleciant tiek.
auksciau paminetos svetaines islaikymas kur kas sudetinges, apimantis:
  • internetinio dienorascio sudetingesni varianta;
  • investicijos i programine iranga (sw - software), apie suma nutylesiu (zodziu - "nemazai");
  • investicijos gelezi (hw - hardware), ka drasiai galima ivertinti >20klt.;
  • palaikymas, aptarnavimas ir prieziura yra butini;
  • kaip minimum 1 zmogus, kad ir ne full time dirbantis, bet 50% tai tikrai;
  • developinimas - salyginis mato vienetas, kurio paslapties neisduosiu;
viso to pasekoje belieka surasti nauda ir verte sio projekto, kad pasakyti - pelningas jis ar nuostolingas.

"blogas" siandien stringa

siandien narsydamas internete apie rinkodara/marketinga, vis uzklysdavau i www.blogas.lt, kuris dazani nerespondindavo, kai tuo tarpu www.geras.lt yra narsomas kuo puikiausiai. galbut cia reklamos ir baneriai pakiso blogui koja?

2010 m. kovo 7 d., sekmadienis

kastelt, znybtelt...

ergonomine varier kede

siandien is kolegos testdraivui pasiskolinau varier ergonomine-supama kede. taip jis ir minejo, pradejo jis ja naudoti po 2 val. per diena, po to vis ilgindamas laika. man jau po 1-os valandos pradejo nugaros apatine dali skaudeti ir dabar dar sedint skauda. pastovejus ir pavaiksciojus, arba pasedejus ant paprastos kedes skausmas atlegsta,. skausmu tai gal ir nevertetu vadinti, o jausmas per nervus ir kantrybe grojantis.
pastebeti sios kedes niuansai, pliusai ir minusai:
+
  • tiketina, kad sveika stuburui ir stiprina kazkokius ten tais raumenis;
  • gerina tiesaus stovejimo ir sedejimo laikysine;
  • galima sedeti basam, o pedos nesiremia i saltas grindis;
  • galima pasisupti;
  • nera atloso ir porankiu, todel nera pagundos sedeti kreivai arba atsiremti.
-
  • neipratus sedeti ant sios kedes paskausta nugara, reikia kantrybes ir laiko;
  • batu galiukai remiasi i grindis, todel sedint su kostiuminiais bateliais truputeli ju gaila;
  • sedint su kostiuminemis kelnemis, nuo atramu i kojas issilygina kelniu kantas, esantis zemiau kelenu;
  • "issimusa" (issiryskina) kelniu kelenai, nes nuo sedejimo kelnes siose vietose itempime. ypac tai jauciasi sedint su siaurejanciomis arba neplaciomis kelnemis, kai i virsu jas patraukti nera galimybiu ir vietos; 
  • su kede neina pasisukti i sonus, kaip tai galima padaryti su paprasta ratukine kede;
  • siek tiek nepatogu, jeigu kede reikia prisitrukti arba pasistumti toliau/arciau nuo stalo, jeigu didesnis atstumas tada reikia nuo jos nulipti;
  • kede yra priderinta atitinkamo ugio zmogui, jeigu kitas nori taip pat ja naudotis ir nepatenka i esama kategorija, rekomenduotina isigyti nauja kede pagal naudotojo ugi. yra ir reguliuojamu tokiu kedziu, bet ju kaina kelis kartus virsija nereguliuojamos kedes kaina;
  • nesireguliuoja kedes aukstis, todel pageidautina, kad tada reguliuotusi stalo aukstis, nes nepatogiai sedint prie kompiuterio gali pradeti skaudeti riesus.

gamintojo svetaineje galima rasti daugiau informacijos apie si balda, o lietuvoje sia kede galima isigyti cia.nors as sios kedes vartotojas dar tik 1-a diena, bet jai duodu dideli pliusa.

kam tas blogo rasymas?

is tiesu kodel zmones raso blog'us (internetinius dienorascius) - kad realizuotu save ar kad kitus informuoti, kuom uzsiimi? zmonems, vertinantiems savo asmenini gyvenima, neturetu tai rupeti, nebent rasoma darbinemis temomis arba temomis, kurios galetu isprovokuoti internautu diskusija, bet tokiu atveju butinas nemazas svetaines lankomumas ir skaitytoju aktyvumas. kodel laikui begant upas krenta - ar tai issisemimas, ar tiesiog isbandyti ir numesta?

2010 m. kovo 2 d., antradienis

darbai ir ju pakaitalai

ko tik zmogus nesugalvoja, kad tik nereiketu daryti viena ar kita darba, kuri jis supranta, kad reikia arba butina atlikti, bet tam niekaip nepakyla rankos. i tokiu uzsiemimu sarasa galima itraukti darba, mokslus, namu arba automobilio remonta, namu tvarkyma, maisto i parduotuve nuejima, drabuziu lyginima, anksti kelimasi (!), automobilio stiklu apiplovimo skyscio bakelio papildyma, buteliu i stiklo taros supirktuve nunesima ir dar daugeli kitu. is tiesu paradoksalu, bet kai kurie siame sarase pamineti darbai labai miela igyvendinami, kai pastatomi pries kitus, labiau ikyresnius ir labiau nenorimus atlikti. stai pvz.:
  • mokymasis --> kambariu tvarkymas;
  • kambariu tvarkymas --> ilgas buvimas darbe;
  • indu plovimas --> tusciu buteliu per lietu nesimas;
kartais sunku save priversti, bet is tiesu nereikia buti tinginiais, nes si savybe labai lengvai isisavinama, bet sunkiai isgyvendinama.

2010 m. kovo 1 d., pirmadienis

religijos ir komunikacija

gavau paskaityti knygele "malda pasaulio religijose" - is paziuros idomi knygiukste apie pagrindiens pasaulio religijas glaustai, o ir pati nera is tu storuju parasytu didelemis raidemis ir dideliais tarpais tarp eiluciu. bendram supratimui ir savisvietai si informacija labiau butina, nei kad naudinga, o ka ismoksti, ant peciu nenesiosi.