2009 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

savanaudiskumas socialiniu pagrindu

nemegstu zmoniu, kurie nemokamai naudojasi zmonemis savo verslo kurimui. suprantama, kad nemokamai atliekamas darbas, veikla yra geranoriski ir reikalingi visuomenei, kad atliktas darbas bus ivertintas zmoniu plojimais ir sypsenomis, bet kodel nutylima, kad salia stovinti organizatorius uz tai gauna pinigini atlygi? dazniausi paaiskinimai - taigi as organizavau, cia mano ideja, as tiek laiko tam sugaisau! tai, tas tiesa, kaip ir tiesa ta, kad nemokamas pranesejas tiap pat tam skyre savo laiko, kuri galbut butu skyres savo laisvalaikiui, seimai ar pramogoms. daugelis pamirsta, kad laikas kainuoja, ypac kai laikas buna svetimo. populiaru dabar save apdovanoti titulais founder, owner ar co-owner. mano pastebejimai man sako, kad tokius zmones galima isskirti i kelias grupes:
  • pilni ideju zmones, turintys ka pasakyti, pilni veiklos ir entuziazmo. sia grupes zmoniu dar smuliau isskaidysiu:
    • gyvybiski ir nesustojantys - vienas is tokiu pavyzdziu yra menininkai, muzikantai, t.y. tie zmones, kurie sugeba visa save atiduoti kurybiniam procesui - su meile ir siluma, atvirumu ir idejomis.
    • egoistai ir moliai - tokie zmones galvoja, kad ju mintys yra pacios genealiausios, kad tik jie vieni sugeba tobulai atlikti darbus ir veiklas. jie negerbia kitu, nenori girdeti ju teikiamu pastabu, kaip asmenybes daznai yra savyje uzsidariusios, isoreje jiems nera lygiu kitu tokiu eruditu. daznai tokie "vadovai" nedaug uzdirba, nes yra savimylos ir basaulio bambos, o tai neleidzia jiems matyti toliau nei per zingsni i prieki.
  • menkystos, kurie nori sau uzsideti nepelnytus generolo antpecius. zmones, kurie darbo irankiai yra ibd (rus. imitacija burnoj dejtelnosti) ir liezuvis (daug juo plakti, laizyti uzpakalius ir skusti). keista, bet nemazas tokio budo zmoniu gyvenime uzlipa i aukstus postus - vadinasi smegenu pas juos kazkiek yra, bet kita medalio puse - ar toks karjeros kelias yra primtinas (asmeniui, aplinkai, visuomenei) ir kiek tokie postai yra stabilus. 
socialiniu pagrindu, nemokamai isnaudojant zmones, vystomas verslas tokius zmones rotuoja, o jie i aplinka pateikia neigiamu emociju, kas yra didelis minusas verslui. pazintis su bet kokiu zmogumi praturtina informacija, poziuriu, mintimis, klaidomis kuriu nereikia daryti, nes kiekvienas zmogus yra skirtingas, todel visada yra is jo ko pasisemti tolimesniame savo gyvenimo ejime.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą