2010 m. sausio 22 d., penktadienis

lietuva: turime kuom "pasigirti"

lietuva daznai garsejo kaip salis, kurioje sprendimai priimami visiskai nepaaiskinant blaiviu protu ir taip apsijuokiant ne tik savo salyje, bet ir europoje kaip minimum. pateiksiu keleta pavyzdziu, kurie lietuva parodo is blogos puses - vieni gerai zinoje salyje, kiti nuskalbeje ir per placiuosius vandenis.
  • leo lt, dar kitaip vadinama metu afera - sukure, simtatukstantines premijas issimokejo, gal dar kazkur pinigu srovele nukreipe ir issiskirsto. uznugaryje lieka prarasti metai, nezinomi pinigu srautai, nepastatyti ir nepradeta statyti naujoji atomine elektrine.
  • vst ir rst atskyrimas - kam skaidyti, jeigu greitai vel bus/planuojama sujungti? cia kaip minimum neskaidru.
  • prisikelimo partijos isrinkimas i seima dideliu pranasumu uz esamas partijas - turi atstatydinta seimo pirmininka a.valinska, sugriuvusia partija ir likusius "prisikelelius", kurie patys nezino, ko jie nori ir kuriuos palaiko - ar kairius, ar desinius. o ka is viso jie ten veikia?
  • a.brazausko rumai (atsiprasau - valdovu rumai) - tokiu pinigu ismetimas, kad buves prezidentas galetu is savo medziokles ragus pakabinti? ne vienas garsus lietuvos istorikas teigia, kad sie rumai - visiska butaforija, neaisku ar jie is viso buvo, juo labiau kaip jie atrode. o kodel sias statybas vykdo pst (panevezio statybos trestas)?
  • czv kalejimas, apie kuri net prezidentai (?!) nezinojo - kaltu nera, niekas neatsakingas - vykdome chaoso politika ir toliau. pasirodo, apie lietuvos ypac slaptus dalykus daugiau zino uzsienio zurnalistai - nera daugiau ko pridurti.
  • ignalinos atomines uzdarymas - kur mes buvome anksciau priimdami tokius sprendimus ir visiskai nepasiruose naujos elektrines statyboms? kam tada tiek metu reikejo investuoti i tarpmiestiniu ir miestiniu keliu apsvietima statant naujus apsvietimo stulpus, jeigu nakti jie isjungiami (pvz.: vilnius-kaunas)? kodel naktine elektra po kelis centus parduodavome baltarusijai, kai tuo metu isjungdavo kauno miesto gatviu apsvietima nuo 1:00 val.? negana to, uzdareme pasaulyje galingiausia atomini generatoriu, tai dar i praradome atomines energetikos salies statusa. geda cia silpnai pasakyti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą