2010 m. sausio 26 d., antradienis

pirmas ispudis

sakoma, kad pamacius nematyta zmogu pirma karta - tuo momentu susidaryta nuomone apie ji yra labai stipri. kartais pagalvoju, kad tuo galima piktnaudziauti, savais motyvais ir tikslais naudoti si issireiskima. tiek geriems, tiek ir nelabai. nera lengva zmogui i akis sakyti tiesa taip, kokia ji yra is tiesu, todel tam yra naudojami ivairus issireiskimai, frazes, aptakios ir lakios frazes ta tiesa pateikti kuo svelniau. o kodel is tiesiai-sviesiai nepasakyti tiesos - rusiskai tam yra labai geras klausimas: slabo? i ka mes kreipiame demesi, kur musu "zvilgsnis" uzkliuva labiausiai?
  • vaizdas - veidas patines, makiazo priterliota, o jau nagu ilgumas, pirstai nuo rukymo, batai-bateliai, zmogaus sudejimas, drabuziu higiena, zinoma - akys;
  • kvapas - rukantis, dantis (ne)valantis, nelaiku jis valge ta cesnakini kebaba, kvepalu vonia;
  • kultura - mandagus, demesingas, issilavines, taktiskas;
  • bendravimas -  atlapasirdis, linksmas, galvojantis ka kalba, turintis savo nuomone, pozicija, egoistas, moteriska, jautri, nuosirdus, kampuotas, susijaudines;
Dauguma informacijos mes gauname ir perdirbame akimirksniu, apie tai net nesusimastydami - mintys tik po to momentaliai pradeda plaukti, lyg kalbetume, o kalbejimo greitis yra ribotas. taip pat ir cia - is pradziu ateina suvokimas, po to ateina pagrindimas, paaiskinimas.

1 komentaras:

  1. Istiesu, pirmas ispudis yra labai svarbu. Gali zmogau "nusislifuoti" kaip reiketu kiekvienoje situacijoje, bet kiek ilgam, 10-ciai minuciu? Protingas zmogus tai pastebes. Be kita ko, vien tik intelektu irgi nesuzibesi. Man asmeniskai labai svarbu higiena, ypac kad zmogus butu svariomis rankomis, ypatingai vyrai.

    AtsakytiPanaikinti